Femdalsund hyttelag


Hjem
Nødplakat på hytta Om oss
Bilder Linker Arkiv







Arkiv for nyheter i 2017




God jul og godt nytt år til våre medlemmer


(19.12.17)
Jula står for døra, og vi kan se tilbake på en aktiv og god hyttesesong. Takket være iherdig dugnadsinnsats fra dere medlemmer, så har vi også i år gjort noen utbedringer på stien samt på parkeringsplassene. Sammen klarer vi å få til mye ! Ett område som har blitt utsatt, er arbeidet med nye postkasse-stativer. Av ulike årsaker måtte dette arbeidet utsettes, men dette blir tatt opp igjen til våren.
Vi ønsker alle våre medlemmer en god jul og ett godt nytt (hytte)år.





Parkeringsinformasjon


(22.9.17)
Det har vært en dugnad på parkeringsplassen, Kjell, Tormod og Kjetil har målt opp og merket plassene. I tillegg har plass nr. 71 blitt flyttet slik at plassene 72 - 79 skal skråparkere.
Vi henstiller også til alle at man kun parkerer på sin egen plass. Og vi oppfordrer til at alle holder plassen sin fri for (langt) gress og annen vegetasjon.
Oppdatert parkeringskart og oversikt kommer her (klikk på link).

Nytt område for skråparkering (72-79):


Plassene er oppdelt med gul maling:



Ta gjerne trekubber til ved


(11.9.17)
Etter avtale med Else Marie har vi saget ned 3 trær pga at det gror igjen og det blir skyggefullt.
Vi trenger ikke all veden selv så vi har lagt kubber ved stien mellom Bruustranda og Kringle bru syd som man bare kan forsyne seg av.
Hilsen 
Hytte 357
Bjørn Sivert Broback



Postkasser


(13.7.17, oppdatert 15.8.17)
Vi har i dag (13/7) lagt lapper i postkassene for å minne dere på å gi tilbakemelding angående postkassene. Se artikkel lenger ned fra 6/3-17 om at stativene trenger vedlikehold. Samtidig er mengden papirpost drastisk redusert de senere årene og erstattet av andre metoder. Før vi starter med vedlikehold av stativene ønsker vi å kartlegge hvor mange som fortsatt ønsker å ha postkassen sin på stativet. Send en e-post til post@femdalsundhyttelag.net hvis dere fortsatt ønsker å ha postkasse. Dere som har gitt melding om fortsatt postkasse, 11 stykk, trenger ikke å sende ny melding. Ny frist er 15 august.
(De som har sagt ja er: 318A, 325, 327, 328, 331, 333, 334, 335, 338, 340, 344, 348, 350, 351, 352, 358, 362, 366, 366B, 370, 376, 380, 390, 394, 396, 397 og 474). Listen oppdateres fortløpende.

 



Femdalsundløpet
(20.7.17)
Lørdag 15 juli gikk årets løp av stabelen.




Dugnad
(15.7.17)
Lørdag 15 juli var det dugnad på parkeringsplassene og stien. Nesten 30 personer deltok. Takk til alle for oppmøte og innsats.







Årsmøtet 2017
(15.7.17)
Årsmøtet i Femdalsund hyttelag ble avholdt lørdag 8 juli 2017.
Referat og andre dokumenter finnes her.



Femdalsundløpet og GRILLING lørdag 15 juli
(6.7.17)


Femdalsundløpet avvikles lørdag 15 juli (etter dugnaden).
Kl. 1500  Påmelding på Bruustranda
Kl. 1600  Barneløp. Premie til alle.
Kl. 1630  Start for voksne + barn som ønsker å løpe/gå ca. 4.7 km.
Premieutdeling på kvelden. Kr 20,- pr. person, maks kr. 50,- pr. familie.

Kl. 1800  Grilling på Brustranda. Ta med noe å sitte på, grillmat, drikke og gjerne konkurranser eller annen underholdning.

Spørsmål kan rettes til Gudrun på 97 13 42 10
Se også artikkel om løpet i fjor lenger ned.


Dugnad lørdag 15 juli
(3.7.17)
Det blir dugnad på parkeringsplassene lørdag 15 juli klokken 11.00.
Dere som parkere på parkeringsplass nr. 1, mot jordet, bes om å stå litt fra plankegjerdet da det skal byttes.



Innkalling til årsmøte 2017
(12.6.17)
Årsmøtet i Femdalsund hyttelag avholdes lørdag 8 juli 2017 klokken 1100 på Bruusletta. Ta med stol.
Forslag til årsmøtet må i henhold til vedtektene være sendt styret senest 14 dager i forveien, det vil si 24 juni.
Dokumenter finnes her etter hvert.

 
Fra vedtektene:
Årsmøtet holdes innen utgangen av juli hvert år. Kunngjøring skjer skriftlig til medlemmene, eller på annen forsvarlig måte,for eksempel ved oppslag eller elektronisk post, med minst 14 dagers varsel. Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må være tilsendt styret senest 14 dager før årsmøtet.

Årsmøtet behandler:
1. Valg av dirigent, referent og 2 medlemmer til å skrive under på referatet.
2. Styrets beretning
3. Årsregnskap
4. Innkomne forslag
5. Valg av styre
6. Valg av valgkomité
7. Valg av fastboenderepresentant til veilaget
8. Valg av revisor
9. Eventuelt
Valgkomiteen legger fram forslag på de styremedlemmer som etter vedtektene skal velges. Ved avstemming har hvert medlem (hver hytte/bolig) 1 stemme. Alle saker avgjøres ved alminnelig flertall blant de avgitte stemmer.



Plass 2, stubber er fjernet og den er planert
(11.6.17)




Informasjonen fra styret
(6.3.17)

Parkering

Parkering er en gjenganger i styrearbeidet og på årsmøtene i FHL. Mange opplever at det er trangt å parkere på tildelt plass. Styret forsøker å finne løsninger som kan lette på trykket, og litt er blitt gjort på parkeringsplass nr. 2 i 2016. Og fjerning av noen stubber og grusing vil gjøre denne plassen litt bedre i løpet av våren (plasser 59-68). På parkeringsplass nr. 1 vil langstrekket (9 + 22-43) bli rustet opp.

Dobbeltparkering

På årsmøtet 2016 foreslo styret å tillate dobbeltparkering på enkelte plasser. Dette ble ikke vedtatt, og styret skulle se mer på det. Vi vil ikke foreslå endringer enda da tiltaket har mange sider som må vurderes. Men vi er åpne for forslag til hvordan dette kan løses.


Postkasser

Vi har i dag 51 postkasser fordelt på 3 stativer. Stativene trenger vedlikehold. Samtidig er mengden papirpost drastisk redusert de senere årene og erstattet av andre metoder. Før vi starter med vedlikehold av stativene ønsker vi å kartlegge hvor mange som fortsatt ønsker å ha postkassen sin på stativet.

 

Alternativer til egen postkasse:

-          Felleskasse for aviser (finnes i Bjørnevågen og Lunde, vi prøver å få til en i Femdalsund)

-          Nettaviser/e-aviser

-          Elektronisk post

 

 

De som fortsatt ønsker å ha postkasse etter 31. juli 2017 må gi tilbakemelding til hyttelaget innen 1. juni 2017. Ingen tilbakemelding vil bli tolket som at man ikke ønsker å ha postkasse. Etter sommeren vil postkasser for de som fortsatt ønsker bli samlet på ett (litt avhengig av behov) nytt stativ, og vi ser for oss at det bør investeres i nye postkasser for å få et helhetlig og ryddig stativ. Kostnaden for nye kasser må da den enkelte bli belastet. Type og pris er ikke avgjort, men eksempelvis tar Posten 499,- for en vanlig kasse.


E-postadresse

Vi mangler fortsatt e-postadresse til en del medlemmer (cirka 30). Hvis alle melder fra om sin adresse vil vi spare penger og få ut informasjon raskere. Send inn adressen din til post@femdalsundhyttelag.net

Hvis dere er flere som deler en hytte og ønsker informasjon kan vi registrere flere adresser på hver hytte for utsending av informasjon. Send ønsket til post@femdalsundhyttelag.net, men det må fortsatt være definert en primærkontakt som har medlemskapet.

 

Fakturering, gebyr

På grunn av merarbeid og kostnader med utsendelser til de medlemmene som vi ikke har e-postadresse til vurderer vi å innføre et faktureringsgebyr for papirfaktura.

 

 


Femdalsundløpet 2016
(24.2.17)
Femdalsundløpet ble arrangert for første gang i juli 2016; samme dag som dugnaden i hyttelaget ble avholdt. Det var bra oppslutning med 7 deltakere på ”barneløpet” og 16 på ”voksenløpet”; 6 kvinner og 10 menn (hvorav 2 gutter på 11 år!)

Det manglet ikke på innsatsen til deltakerne – alle gjennomførte med stil!

”Voksenløypa” var 4,7km i terreng/vei, mens ”barneløypa” ikke ble målsatt. Det var nok noen av barna som hadde ønsket at de skulle løpt noe lenger, så vi får se om det blir endringer på det i 2017.

Alle barna fikk deltagerpremier – såpebobler, og vinnerne i dame- og herreklassene fikk diplom.

Etter løpet var det hyggelig grillkveld på Bruu stranda.

Vi satser på at dette blir en årlig tradisjon!
(Tekst Gudrun og Bjørn Sivert Broback. Foto Kjell I Olsen)


Deltakere på barneløpet:

·        Marcus Karpås

·        Frida Martinsen Raad

·        Elias Hauger

·        Alexandra Hauger

·        Celine Hauger

·        Villards Heldbek

·        August Heldbek

 

Kvinneklassen:

1. plass: Hedda Larsen,          25min 49sek

2. plass: Hanne Myrhaug,      26min 27sek

3. plass: Jeanette Raad,         32min 15sek

              Tone Broback Hansen

              Trine Nossen Broback

              Gudrun Barlund Broback (DNF)

 

Herreklassen:

1. plass:  Cato Hansten,                                 21min 26sek

2. plass:  William Bruu Ottesen (11år)         21min 29sek

3. plass:  Herman Larsen                               22min 26sek

Bjørn Martin Broback

Kjetil Martinsen

Karsten Hansen

Henrik Myrhaug

Tor Myrhaug

Ulrik Bruu Ottesen

Daniel Broback









E-post utsending
(23.1.17)
Hyttelaget vil ha oppdaterte e-post adresser til alle medlemmene. Hvis du ikke får e-post fra oss så send en melding til oss med navn, hyttenr. og e-post til post@femdalsundhyttelag.net
Er dere flere som deler hytta så registrerer vi flere e-poster pr. hytte for informasjonsutsendelse. Men det må være én person som er definert som kontaktperson for medlemsskapet for den aktuelle hytta.



Søppelcontaineren
(16.1.17)
Styret har vært i kontakt med kommunen og undersøkt muligheten for å få en annen type container med tette luker. Slike har vært satt ut enkelte andre steder. Disse kan redusere luktproblemet, men kommunen sier de har dårlig erfaring med disse. Lukene går lett i stykker.
For å begrense luktproblemet oppfordrer kommunen oss til å embalere søpla godt. Og de har lovet å rengjøre containeren før sesongstart. Se også mer info her.